2nd Special webinar on COVID-19 for policy and technology sharing

1. Background

- To share Korea's response system and related experiences of COVID-19 to all over the world and to respond to the need for international cooperation in order to contain the further spread of the virus.
- Recognizing the difficulty to provide a bilateral response, the Republic of Korea is considering the possibility of holding a webinar for all over the world.

2. Overview

- o Date and Time: May 13, 2020(Wed), 17:00 pm (Korea Time)
- Presenters
 - · Person in Central Disaster Management Headquarters
 - · Medical Specialists in Epidemiology and Preventive Medicine,
 - · Laboratory Medicine and Internal Medicine
 - <u>All presentations will be in Korean(simultaneous interpretation into English and French</u> available) (provide Korea, English, French languages)
- Participants: Officials from Ministries of Health, working-level staff in charge of infection prevention and control, anyone who wants to attend (especially countries in Asia and Africa and so on)
- Method: Virtual presentation through live broadcast and Ask questions in the web streaming site

Organizers

- · Ministry of Health and Welfare (MOHW)
- · Ministry of Foreign Affairs (MOFA)

Sponsors

- · Korea Health Industry Development Institute (KHIDI)
- · Korea Foundation for International Healthcare(KOFIH)

3. Program

Session	Topics	Presenter
Opening 17:00~17:10 (10min)	Opening Remarks	Ganglip Kim Vice Minister, Ministry of Health and Welfare
	Introduction of Presenters	Prof. Soonman Kwon Graduate School of Public Health, Seoul National University
Session 1 17:10~17:20 (10min)	 National Policy on COVID-19 Response and Current Status Response System, Civic Participation, Medical Support 	Youngrae Son Director General of Strategy and Planning, Central Disaster Management HQ
Session 2 17:20~17:35 (15min)	COVID-19 TestingsBasics and Considerations	Kiho Hong M.D. Ph.D. Director, Department of Laboratory Medicine, Seoul Medical Center
Session 3 17:35~17:50 (15min)	■COVID-19 Pandemic Preparedness and Response in Countries with Insufficient Medical Resources	Prof. Moran Ki National Cancer Center, Graduate School of Cancer Science and Policy
Session 4 17:50~18:10 (20min)	 Hospital infection control and treatment experience of COVID-19 Tertiary hospital respondes in Korea 	Prof. Eu Suk Kim Division of Infectious Diseases Chief, Infection Control Office Seoul National University Bundang Hospital
Q&A 18:10~18:45 (35min)	Q&A	All
Closing 18:45~18:50 (5min)	Wrap up and Closing	Prof. Soonman Kwon Graduate School of Public Health, Seoul National University

4. How to join

- Connect to a website to join the webinar (http://medicalkorea.mlive.kr/)